SEO ALAPOK BLOGGEREKNEK

SEO bloggereknek

ALAP SEO BLOGGEREKNEK

1) Kulcsszó KUTATÁS, a SEO első lépése

SEO munkálatok első lépése a kulcsszó kutatás. A blog optimalizálásánál nagyobb eséllyel növekszik az esélye, hogy egyre több ember fedezze fel blogját az online kulcsszókutatás során.

Ezért nagyon fontos a kulcsszavak pontos kutatása mielőtt címet ad a blogbejegyzésnek.

Pontosan meg kell tudnia, hogy milyen kulcsszavakat írnak be a keresések során.
Minden egyes blogbejegyzéshez írja be a több kulcsszavas címmel kapcsolatos kulcsszót, amely segít Önnek, hogy láthatóbb legyen az interneten.

A longtail kulcsszó hosszabb kulcsszó, amelyet a felhasználók valószínűleg a keresőkben írnak, amikor valamilyen online keresést végeznek. Az ok, amelyek miatt hosszútávú kulcsszavakat kell használnunk (például: a testsúlycsökkentés 40 év fölött), nem pedig egy rövid kulcsszót (fogyás), mert a hosszútávú kulcsszavak pontosabbak.

Ha konkrétabbak vagyunk, megtaláljuk a legfontosabb kifejezéssel kapcsolatos, hosszútávú kulcsszavakat, és ezzel növelni fogjuk az esélyét, hogy a keresési eredményekben magasabbra helyezkedjünk.

Mindig emlékezzen rá, kinek ír. Válassza ki azokat a kulcsszavakat, amelyeket olvasóinak szán, és úgy gondolja, hogy ezekre fognak rákeresni.

2) A longtail szavak, kifejezések helyes elhelyezése
Ahhoz, hogy a longtail kulcsszava hatékony legyen, a megfelelő helyeken kell elhelyezni.

CÍM
Próbálja meg a hosszú farkú (longtail) kulcsszót beilleszteni a blogbejegyzés címébe (MEGJEGYZÉS: nem feltétlenül kell pontosan ugyanabban a sorrendben szerepeltetni), például: Hogyan lehet gyorsan fogyni 40 év fölött / Hogyan fogyott le a barátnőm 40 év fölött. / Fogyás 40 év fölött

SEO: SZAKASZOK ÉS FEJEZETEK H1
Győződjön meg róla, hogy a hosszú farok kulcsszava megjelenik a blog első bekezdésében és esetleg a záró bekezdésben is.

Győződjön meg róla, hogy legalább egy fejezetben és a 3. fejezetben megjelenik a fő kulcsszó.

PERMALINK URL
A permalink a blogbejegyzés URL-je:
Hogyan tudnak gyorsan fogyni a nők 40 fölött / blog.hu/hogyan-tudnak-gyorsan-fogyni-a-nok-40-folott

Győződjön meg róla, hogy Permalink tartalmazza a hosszú farok kulcsszavát. Ha tudsz, próbáld meg elkerülni a szavak leállítását (a, a, a, a ki, a hogyan).

META LEÍRÁS
Mindig legyen meta leírás a cikkedről, beleértve a hosszú farok kulcsszót is. A meta leírások nem haladhatják meg a 300 karaktert.

ALT SZÖVEG
Mindig legalább egy vagy két képet kell elhelyeznie a blogbejegyzésekben, és győződjön meg arról, hogy az alt szöveg tartalmazza a kulcsszót.

Hasznos tipp WordPress bloggal rendelkezőknek: annak érdekében, hogy emlékezzen minden olyan helyre, ahol kulcsszavakat kell elhelyeznie, telepítsen olyan plug-ineket, mint a Yaost SEO.

FONTOS: Ne töltse fel blogbejegyzését túl sok kulcsszóval. Nem szükséges megismételni a kulcsszót a teljes bejegyzés alatt. Túl sok ismétlés valóban rosszat tesz a SEO-nak.
OFF-PAGE SEO
Ha optimalizáltad a blogodat, itt az ideje optimalizálni azt “off-page” -ként, ami maga a blogon kívül is jelentkezik. Ossza meg blogbejegyzéseit olyan közösségi média platformokon, mint a Facebook, a Pinterest, a Twitter és az Instagram, a blogbejegyzésével kapcsolatos kulcsszavak és hashtagok segítségével.

MOBILBARÁT weboldal kötelező

Más szóval, a blognak mobilbarátnak kell lennie. A keresőmotorok szankcionálják azokat a weboldalakat, amelyek nem mobilbarátok, mivel az olvasóknak az okostelefonokkal vagy táblagépekkel kapcsolatos nehézségeik miatt nehéz lenne megtekinteni a blogját és olvasni a cikkeket.

Ellenőrizheti, hogy a blog mobilbarát-e a Google Mobilbarát tesztje segítségével.

ÖN-PROMÓCIÓ
Végül, de nem utolsósorban, ne felejtse el hirdetni magát. Használja cikkét a közönséggel való kapcsolattartáshoz cselekvésre ösztönző eszközzel, és soha ne hagyja ki azt a lehetőséget, hogy feliratkozhasson a levelezési listájára.

 

Alap SEO
Alap SEO

A LEGJOBB SEO ESZKÖZÖK

A GOOGLE ANALYTICS
Telepítse a Google Analytics szolgáltatást, hogy nyomon kövesse a forgalmi adatait, és nézze meg, hogy a választott kulcsszavak hogyan működnek és kapnak forgalmat a bloghoz.

Egyéb hasznos weboldalak: Semrush, MajesticSEO és Ahrefs.

GOOGLE KEYWORD PLANNER
A Google kulcsszótervezője a bloggerek számára a SEO egyik legjobbja. Ez egy nagyszerű eszköz a konkrét kulcsszavak teljesítményének mérésére: lehetővé teszi számunkra, hogy megtekintheti, hogy hány kutatásra van szükség az adott kulcsszavak számára és mennyire versenyképesek. Mindig célzottabb kulcsszavakat használjon, kevésbé versenyképes kulcsszavakat (havonta 1000-5000 keresés, ahelyett, hogy havonta több millió keresést használna)

GOOGLE webmaster
Ez a konzol megmondja, hogy vannak-e hibák vagy problémák a webhelyeden.

GOOGLE PAGESPEED INSIGHT
A Google bünteti azokat a webhelyeket, amelyek lassan töltődnek be. És így vannak az emberek is.
Ha webhelye lassan töltődik be, az emberek nagy valószínűséggel idegesek lesznek és elhagyják azt.

Ez a Google eszköz ellenőrzi webhelye sebességét.
Ha WordPress-t használsz, javaslom, hogy telepítse ezt a hasznos plug-int:https://wordpress.org/plugins/google-pagespeed-insights/

Újabb Újabb