Tiktok Hirdetések 2024

TikTok

Gondolkodik a TikTok Ads használatáról márkája vagy vállalkozása számára?

A 2020-as évek egyik leggyakrabban letöltött alkalmazásaként, havi több mint 800 millió felhasználóval – itt az ideje elkezdeni.

Akár értékesítést szeretne elérni, akár forgalmat irányítana webhelyére, akár új terméket dobna piacra, egy kreatív és jól célzott TikTok kampány remek (és óriási!) Eredményeket érhet el.

Ebben az útmutatóban fedezzen fel mindent, amit tudnia kell a különböző kreatív TikTok hirdetési lehetőségekről.

A TikTok hirdetések bemutatása

A célzástól, a hirdetések létrehozásától, a betekintési jelentésektől és a hirdetéskezelő eszközöktől kezdve a TikTok Ads egy hatékony, mégis könnyen használható platformot kínál, amely segít a vállalkozásoknak és a márkáknak hirdetni a felhasználók millióinak szerte a világon.

Bár a TikTok hirdetések még nem annyira népszerűek, mint a Facebook vagy az Instagram hirdetések (még!), Hihetetlen lehetőséget kínálnak azoknak a márkáknak, akik bővíteni szeretnék az elérésüket. És most itt a tökéletes alkalom a TikTok hirdetések használatának megkezdésére – mivel nem sok márka és vállalkozás ragadta meg a lehetőségeit.

Akár korlátozott költségvetéssel rendelkező kisvállalkozás, akár 10 napos kampány fut, a TikTok Ads számos egyedi eszközt kínál a márkák és a vállalkozások kiemelkedő elősegítéséhez.

TikTok hirdetések
Az Instagram Ad Manager-hez hasonlóan a TikTok hirdetési platform-eszközei automatizálják a hirdetések létrehozásának, megjelenítésének és optimalizálásának folyamatát.

A TikTok Ads jelenleg két költségvetési lehetőséget kínál: napi költés (PL:2000 Ft/nap vagy élettartamra 40.000 Ft). Mindkét opcióval a költségkeret nincs kőbe vésve – a kampány alatt bármikor módosíthatja a költségkeretet.

Célozhatja közönségét nem, hely, életkor, érdeklődési kör és más egyedi változók szerint is.

És hasonlóan a Facebookhoz és az Instagram Ad Manager-hez, létrehozhat „Egyéni közönségeket” és „Tetszetős közönségeket” is, hogy a meglévőkhöz hasonló új közönségeket érjen el.

Nézzük meg, hogy is néznek ki a TikTok Ads valójában. A TikTok különféle kreatív hirdetési formátumokat kínál a márkák és a vállalkozások számára. Valószínűleg látta a legtöbb különböző típust a napi TikTok görgetés során.

Itt van a TikTok hirdetések öt típusa:

Hírcsatornán belüli hirdetések
Márkaátvétel
Felülnézet
Márkás Hashtag Challenge
Márkás effektusok

Számos különböző lehetőség közül választhat, nehéz megtudni, melyik hirdetésformátum a legjobb az Ön márkájának – ezért merülünk el a különböző TikTok-hirdetések típusaiban, és hogyan működhetnek az alábbiakban vállalkozása számára.

Készen áll arra, hogy a TikTok stratégiáját felemelje? Nézze meg ingyenes 30 perces videónkat arról, hogyan használhatja a TikTok-ot a márka növekedéséhez!

TikTok hirdetések: Hírcsatornán belüli hirdetések

A hírcsatornán belüli hirdetések azok a videó hirdetések, amelyek a felhasználói videók között jelennek meg, miközben végiggörgeti az Ön számára oldalt. Ha nem ismeri a TikTok és a For You oldalt, a hírcsatornán belüli hirdetések nagyon hasonlítanak azokhoz a hirdetésekhez, amelyeket az Instagram-történetek megérintése közben látna.

A hírcsatornán belüli hirdetésekkel szuper kreatív lehet. Több cselekvésre ösztönzést is felvehet, és videódat 9 és 15 másodperc között készítheti el.

Óriási előny, ha lehetősége van cselekvésre ösztönzés felvételére. Például arra ösztönözheti a felhasználókat, hogy vásároljanak, töltsék le az alkalmazást, vagy látogassanak el a webhelyére közvetlenül a TikTok segítségével.

Nézze meg, hogyan használja az Adobe a tiszta CTA-t lenti hírcsatornájukban.

HOGYAN LEHET SIKERES A TIKTOK-ON ?

Egy dolgot érdemes szem előtt tartani, hogy mint a For You oldalon található bármely más videót, a hírcsatornán belüli hirdetéseket is elég gyorsan el lehet görgetni, vagy átugrani. Csak körülbelül 2-3 másodperc áll rendelkezésére, hogy felhívja a közönség figyelmét, mielőtt tovább görgetne.

A hírcsatornán belüli hirdetéseknek teljes képernyősnek kell lenniük, és eléggé csábítóaknak kell lenniük ahhoz, hogy megakadályozzák a felhasználókat abban, hogy végiggörgessék a tartalmadat.

Amikor a tekercs leállításáról van szó, Sawyer Hartman, a TikTok Cameras vezérigazgatója adott néhány jó tanácsot a „Talk the Tok” workshopunkon:

„A TikTok videók szövegének problémát kell okoznia, vagy azonnal fel kell hívnia a figyelmet. Képzelje el, hogy tökéletes nézője ül és nézi a videót kikapcsolt hang nélkül, milyen szöveget adhat be, és milyen történetet mondhat el, amely meg fogja győzni őket a hang bekapcsolásáról? “

További pozitív a hírcsatornán belüli hirdetések szempontjából? A TikTok felhasználói kedvelhetik, kommentelhetik, megoszthatják és interakcióba léphetnek a videóddal, csakúgy, mint a For You oldalon található többi videó.

TIPP: Dolgozzon influencerekkel a hírcsatornán belüli hirdetéseihez! Vegyük például Levist.

Levi’s több TikTok alkotóval dolgozott együtt – mindegyiküknek elküldte a Future Finish 3D farmer testreszabási technológiáját, így teljes kreatív irányítást biztosított számukra a farmer felett.

TikTok hirdetések
Az alkotók videói a TikTok oldalán hírcsatornán belüli hirdetésekként jelentek meg, ahol a felhasználók a „Vásárlás most” gombra kattintva vásárolhatták meg ugyanazt a dizájnt a Levi weboldalán.

TikTok hirdetések: Márkaátvétel
Megnyitotta valaha a TikTokot, és azonnal kapott hirdetést?

A márkaátvételi hirdetések az alkalmazás megnyitásakor jelennek meg – egy teljes képernyős videót mutatnak be a megcélzott közönségnek.

Ők a TikTok Ad egyik legjobb lehetősége a tömeges tudatosság elérése és a közvetlen értékesítés ösztönzése érdekében, mivel az üzeneteket közvetlenül a célközönség elé helyezheti.

Ezek a hirdetések nem csak akkor jelennek meg, amikor a felhasználók megnyitják a TikTok-ot, de a For You oldalon is megjelenhetnek állóképként, GIF-ként vagy videókként – ideértve a kattintható linket, amely a felhasználókat egy céloldalra vagy a TikTok-on belüli Hashtag-kihívásra irányítja.

Nézze meg, hogyan hirdették a Guess Jeans #InMyDenim Challenge-ét az egész TikTok-on. Az alábbi fotó a bal szélen egy márkaátvétel példája.

Hogyan lehet vírust kapni a TikTok-on
Forrás: TikTok Ads

A márkaátvételi hirdetések kizárólag a kategóriájukba tartoznak, ami azt jelenti, hogy a TikTok gondoskodik arról, hogy a felhasználók naponta egynél több márkaátvételt ne láthassanak. A márkaátvételi hirdetésekkel sok versenyre számíthat a tartalma.

Ha még csak a TikTok hirdetésekkel kezd, akkor a márkaátvételek nem biztos, hogy az első jó választás. Mert bár szuper hatékony, a márkaátvételek igen magas költségekkel járnak.

Ha Ön egy nagyobb márka, nagy marketing költségvetéssel, akkor kiváló lehetőség a gyors növekedésre és a TikTok felhasználók nagy csoportjának elérésére.

 

Előző Előző